Van egy jó termékötlete, de nem talál megfelelő partnert a tervezéstől a kivitelezésig?

Anyagfelhasználás nélküli valódi képalkotás
Rétegenként felépített komplex és részletgazdag belső és külső felületek kialakítása
Egyedi termékfejlesztés
3D látványtervek készítése
Prototípus/Startup gyártás előkészítés és 3D nyomtatás

Kutatás

=

Projektre szabott munkafolyamat kialakítása

=

Gyártási technológia választás

=

Alapanyag kutatás

=

Előgyártmányok, partner/beszállító keresése

=

Szabványkutatás

Tervezés

=

3D modell készítés

=

3D nyomtatásra, gyártástechnológiára optimalizálás

=

3D modell fizikai analízise

=

3D látványtervezés reklámanyagok elkészítéséhez

Gyártás

=

Prototípus gyártása

=

Gyártási folyamatok biztosítása, felügyelete

=

3D nyomtatás és összeszerelés

=

Utómunkák, kiegészítő munkafázisok (festés, felületkezelés) biztosítása

Aktuális
Munkafolyamat a Xiaomi reklámfigura gyártási modell elkészítésére

Alapanyagok – Mi szükséges a munkakezdéshez?

Az Ügyfél, az általa kitalált figurát szeretné plakátokon, fizikai valóságában is szerepeltetni, ezen kívül ajándéktárgyakat (kulcstartó, plüss…) szeretne gyártani belőle. Első lépésben megkaptuk tőle a skiccszerű elképzelést.

Tervezés – Gyártási modell előkészítése

A CADCAM modell elkészítéséhez, speciális szoftvereket használunk és a formát, a gyártási technológiára szabva alakítjuk ki. Első körben a mester darab elkészítése volt a cél, így a 3D nyomtatást választottuk. Nagyobb példányszámú gyártás esetén öntőformát készítünk.

Ellenőrzés – szimulációk elvégzése

Az Ügyféllel közösen véglegesítjük a modellt. Lehetőség van a termékfejlesztések kapcsán szoftveres szimulációk elvégzésére. Így a modellt a gyártás előtt meg tudjuk vizsgálni, például statikailag, ha a különböző irányokból kell esetlegesen elviselnie nyomást. De például egy szökőkút tervezése esetén a víz áramlásának a dinamikáját is le tudjuk szimulálni.

3D nyomtatás – mesterdarab

Az elkészült modell ezek után kerül utókezelésre, festésre. Az ügyfél ezek után, a mesterdarabot fel tudja használni, például plüssfigura gyártásához, de ebben az esetben, első körben a Xiaomi hivatalos webshopjának a reklámkampányában fog szerepelni. A folyamatot hamarosan frissítjük.

Digitális fogászat

Fogorvosokkal, fogtechnikai szakemberekkel konzultálva alakítjuk ki azokat a munkaterületeket, ahol az újfajta digitális megoldások, magasabb minőségű és pontosságú végeredményt, gyorsabb munkafolyamatot tesznek lehetővé. Kutatásaink során megtaláltuk azokat a 3D nyomtatási technológiákat, amikhez a megfelelő felületi minőség és orvasi minősítésű alapanyagok társulnak.

Öntőforma készítés

Az újfajta, magas felületi minőséget és részletgazdag formák létrehozását garantáló 3D nyomtatók lehetővé teszik, hogy eddig nem látott ékszereket, ajándéktárgyakat és kiegészítőket hozzunk létre. Ön megálmodja, mi pedig létrehozzuk. Az Ön vagy formatervezőnk által ‘papírra’ vetett elképzelést, egy következő fázisban CAD modellé alakítjuk, ami ezután alkalmas lesz a gyártásra, vagy különböző elő szimulációk futtatására.

Nyomóforma, kliségyártás

Kevesebb alapanyag felhasználással, rövidebb munkaidővel vállaljuk, nyomdaipari eszközök, alkatrészek CADCAM tervezését és gyártását. A munkafolyamat közben lehetőség van az eddig használt gyártási technológiákhoz képest, topológiai optimalizálásra.

Topológiai optimalizáció

Hő és áramlástanilag optimalizált alkatrészek a minél gyorsabb és költséghatékonyabb gyártás, felhasználás érdekében. Jelentős költséghatékonyság, súly, szilárdságtani optimalizálás, akár 60%-os súlymegtakarítás a hagyományos gépészeti módszerekkel szemben.

Kapcsolat