Mit érdemes tudni a 3D belsőépítészeti látványtervezésről?

Szeretnéd megismerni a 3D belsőépítészeti látványtervezésben rejlő lehetőségeket? Ebben a bejegyzésben segítünk megérteni a 3D látványtervezés lényeges elemeit, mégha először is kerestél rá erre a szolgáltatásra.

A belsőépítészet ma az egyik legnépszerűbb építészeti terület. Sokan szeretnének ezen a területen dolgozni és többet megtudni róla, mivel sok karrierlehetőséggel kecsegtet. Ugyanakkor az új technológiák egyszerűsítették a belsőépítészeti munkafolyamatot, a munka jelentős része, professzionális szoftverek segítségével, számítógépen történik.

3DRendeer-3D Belsőépítészeti látványtervezés

A 3D rövid története

Annak ellenére, hogy a 3D belsőépítészeti látványtervezés kialakulásának nincs egyértelmű időpontja, tudjuk, hogy az első 3D modellek az 1960-as években jelentek meg. Annak ellenére, hogy a belsőépítészet egy több mint 100 éve létező szakma, 3D-s elemeket a 60-as évek végéig nem használtak.

Az új technológiát azonban nem az építészek vagy a tervezők kezdték el használni, hanem a számítógépes mérnökök, a matematika automatizálásában dolgozók és programozók voltak az elsők, akik 3D-s modellezést végeztek.

Az első személy, aki létrehozott egy 3D-s programot, Ivan Sutherland volt. A Sketchpad, az első olyan jellegű programot volt, amely lehetővé tette az emberek számára, hogy 3D-s tárgyakat rajzoljanak. Ivan Sutherland és David Evans voltak az első emberek, akik számítástechnikai osztályt indítottak az Utah álambeli Egyetemen, ahol sokan 3D tervezést és designt tanultak.

Ivan Sutherland Elindították az első 3D grafikai céget is 1969-ben és számos tervezési munkát végeztek sok területen. 3D modelleket először a reklámokban és a televízióban használtak, de az idő múlásával sokan elismerték ennek a technológiának az értékét, ami azt eredményezte, hogy az élet különböző területein, köztük a belsőépítészeti látványtervezésben is elkezdték használták.

Videó az első 3D modellező szoftverről

A 3D modellek létrehozása

Két alapvető módja van a 3D modell létrehozásának. Az automatikus módszerrel a modellt 3D szkenner segítségével hozzák létre, miközben a manuális módszerrel a modellező egy, vagy több programot használ, amiben létre tudja hozni a 3D modellt. Ma, a tervezőiparban és más területeken, amikor azt mondja valaki, hogy 3D modellezés vagy tervezés, ez azt jelenti, hogy egy építész vagy a 3D grafikus a számítógépes szoftvert használ a modellek létrehozásához (még).

Attól függően, hogy mire fogják használni a jövőben, egy 3D-s modell vagy modellcsoport alkalmas lehet videójátékokhoz, alkalmazásokhoz, animációkhoz, promóciós videókhoz, építészeti vizualizációhoz, 3D nyomtatáshoz.

3DRendeer-3D scanner illusztráció

3D scanner illusztráció

forrás: https://pin.it/j75k7a4p426m35