Mi a 3D animáció?

A 3D animáció, hasonlóan a 2D-s médiához (hagyományos rajzfilm, vagy mozgókép), állóképek sorozata. 1 másodperc általában 30 képkockából áll. A 3D animációkat építészeti látványtervek, belsőépítészeti terek, termékbemutatók és folyamatok bemutatásakor alkalmazzuk.

Folyamatunk

A 3D-s animáció elkészítéséhez először elkészítjük a storyboard-ot, forgatókönyvet az összes információval.

3D grafikusok elkészítik a bemutatott területet, belsőtereket vagy a tárgy előnézeti képeit. Ebban a fázisban tehát elkészülnek a 3D modellek, a rájuk kerülő felületek (textúrák), a természetes és mesterséges fények, amik segítségével az elkészült tárgyak és terek láthatóvá vállnak.

Az animáció feldolgozásának a következő szakasza a montázs és az utómunka. Speciális szoftverek segítségével elkészítjük a kamerák és tárgyak mozgását, beállítjuk a kontrasztot, helyes színeket. Végül hozzáadunk zenét, beállítjuk a megfelelő hangulatot, szükség esetén a szöveges üzeneteket stb.

A virtuális kamera bárhová befér,

bármekkora nagyításra képes, nem tartja emberi kéz és bármikor újra bevethető pontosan ugyanolyan beállításokkal, számuk és típusuk végtelen.

 

A 3D animáció előnyei, hogy olyan tereket, tárgyakat tudunk bemutatni:

  • amik még nem léteznek
  • amik léteznek ugyan, de a valóságban nehezen vagy egyáltalán nem lehet profin bemutatni

Általánosságban elmondható a videós formátumokról, hogy a közösségi és egyéb online médiában, a legkeresettebb információ forrás. Viszont a 3D animácóban további lehetőségek is rejlenek, páldául a VR, 360 fokos panoráma terek bemutatása.

Még több 3D animáció:
YouTube Csatornánkon >