megrendelő: Sumisura.hu

Design bútor 3D modellezése

Régi megrendelőnk legfrissebb projektje zárult a közelmúltban, ahol egyedi bútorok bemutató oldalát készítettük el. A fotelek személyre szabottan rendelhetők, egyedi láb és kárpit kialakítással, választható színben, tetszőleges anyaggal. A rengeteg variáció bemutatását jól szolgálta a bútor 3D modellezése, így nem kellett költséges prototípusokat legyártani a bemutató weboldal elkészítéséhez.

Design bútor 3D modellezése

Több rétegű materialstruktúra

A lábak anyaga különböző színűre pácolt tölgy, a material elkészítése során az egyszerű kezelhetőségen volt a hangsúly.

A fotel felső része kétféle kivitelben fog készülni. Az egyik visszafogottabb, hagyományos kárpitozású, a másik változat pedig modern, tűzött, pufi hatású szivacs borítású. Mindkét változat látványterve bonyolult ruhaszimulációs eljárással készült. A szimuláció során több rétegben került kialakításra mindkét felület, a belső réteg a szivacs rugalmasságát szimulálja, a külső pedig a rá feszülő kárpitokat. Ez a technika adja a finom gyűrődéseket, amitől még élethűbb a látványterv.

Az anyagok színben és struktúrában egyaránt összetettek, több rétegű materialstruktúrával készültek. A közeli képeken jól láthatók az apró felületi egyenetlenségek, amik összetett, procedurális és bitmap textúrák keverékéből épülnek fel. Az ilyen összetett anyagoknál fontos szempont a logikus felépítés, hogy később a módosítások könnyedén elvégezhetők legyenek.

A fotelek alapját régi bútorvázak képezik, amik az újragondolt lábak és modern anyagok extravagáns alkalmazásával lesznek igazán egyediek.

Neked is van egy fantasztikus termékötleted? Segítünk a megvalósításban.

Vedd fel velünk a kapcsolatot »

Portfolio

Válogatás a 3DRendeer Tervezőiroda által elkészített Megbízásokból. 3D látványtervezés és termékvizualizáció.

Családiház 2. kör

Családiház 2. kör

A pesthidegkúti családi ház belsőépítészeti tervezésének következő szakasza. Tetőtér, szauna, háló és konditerem.

bővebben